Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Árverezi használt berendezéseit a Tesco

A grill- és halaspultok átalakítása és más profilmódosítások miatt online árverésen értékesíti használt berendezéseit a magyarországi Tesco. A mintegy 100 tételt kínáló aukciót szeptember 27-én tartják, a kínált eszközök már megtekinthetők az interneten.

Elektronikus kéménynyilvántartás indul

Az elavult infrastruktúra lecserélését, informatikai alapú nyilvántartást, digitális füstgázmérőket és kéményellenőrző kamerákat is tartalmaz az az Európai Unió által is támogatott átfogó fejlesztés, amellyel a Magyar Kémény Kft. a hazai áldatlan kéményállapotokon igyekszik javítani.

Átadták a Szentkirályi Ásványvíz új üzemét

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán átadta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. 600 millió forintos beruházással elkészült, PET palackok gyártásához szükséges, előforma gyártó üzemét Szentkirályon.

Nyílászárógyár fejlesztése Felsőzsolcán

Ezentúl Magyarországon is bármilyen színű ajtó, ablak elkészíthető a Felsőzsolcán működő Profi Nyílászáró Centrum Kft. uniós támogatottságú fejlesztése révén. A csaknem 38 millió forintos, az Európai Unió által 40 százalékban, 15 millió forinttal támogatott beruházással a korábbiaknál 15 százalékkal olcsóbban lehet előállítani a színes nyílászárókat.

Csúcstechnikával fejleszti hazai gyártósorait a MarronePower

Az ipari használatra szánt ponthegesztő elektródák gyártásával foglalkozó MarronePower Kft. 32,8 millió forintos beruházással fejlesztette magyarországi gyártósorait. A 65 százalékos uniós támogatást elnyert beruházás révén a cég kapacitása több mint negyedével bővült a wolframelektródák előállításában.

Fémhulladékot rakodik az új exkavátor

Fémhulladék rakodására alkalmas géppel fejlesztette tevékenységét a Lengyeltótiban működő telep tulajdonosa, Bányai Béla. A 31 millió forintos beruházáshoz az Európai Unió 65 százalékos, 20,15 millió forintos támogatást nyújtott.

Megkezdte hulladék-újrahasznosító üzemének építését Tatabányán a Graboplast

Győri és tatabányai műpadló gyárainak hulladékát újrafeldolgozó üzem építését kezdte meg a Graboplast Tatabányán. Az évente 1200-1500 tonna PVC-t hasznosító üzem 6-8 százalékkal csökkenti a gyártás alapanyagigényét, de nem változtatja meg a termék tulajdonságait - mondta el a társaság elnök vezérigazgatója sajtótájékoztatóján.

Megépült a harmadik biogázfejlesztő fermentor a kaposvári cukorgyárban

Megépült a harmadik biogázfejlesztő fermentor a kaposvári cukorgyárban; ezzel és a már meglévő két fermentorral együtt a feldolgozáshoz szükséges energiaigényének 80 százalékát tudja biztosítani Magyarország egyetlen működő cukorgyára.

Samponos flakonokból gyárt újra műanyagot a Mikrolin Tatabányán

Az ország egyik legnagyobb, újrahasznosított műanyag tárgyakat gyártó cége, a tatabányai Mikrolin Kft. üzemét olyan gépsorral bővítette, amely samponos és mosószeres flakonokból műanyag granulátumot állít elő.

Új gépsorokat vett a műanyaghulladék feldolgozó

Granuláló és kristályosító szárítógépekkel és az ezeket kiszolgáló targoncával fejleszti technológiáját a budapesti Fe-Group Invest Zrt. A 43,3 millió forintos beruházáshoz az Európai Unió 57,6 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyújt. A fejlesztés során a PET palack darálék feldolgozását magasabb hasznosítási szintre emeli.

Rágógumi-eltávolító berendezést helyeztek üzembe Zalaegerszegen

Egy speciális vegyszer segítségével környezetbarát módon oldja fel a járófelületekre tapadt rágógumit az a holland gép, amelyet a város tulajdonában álló egyik társaság állított üzembe Zalaegerszegen.

Hűtőszekrény bontó üzem létesül Devecserben

Hűtőszekrény bontásával és újrahasznosításával foglalkozó üzem létesül közel 3 milliárd forintos beruházással Devecserben - közölte Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel.

Megépült az új papírhulladék-feldolgozó

Befejezte új papírhulladék-feldolgozó csarnokának építését az SCH-Ózon Kft. A Maglódon közel 180 millió forintból létrehozott, több mint ezer négyzetméteres hulladékgyűjtő csarnok és a hozzá tartozó iroda beruházását az Európai Unió 62 millió forinttal támogatta. A vállalat a 120 ezer tonnára növelt kapacitásával a papírbegyűjtési ágazat meghatározó szereplőjévé vált.

Egészségesebb munkahellyé válik az American Express Magyarország

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramot indított az American Express Magyarország Kft. Az Európai Unió által 100 százalékban finanszírozott, 10 millió forintos projekttel a cég megkezdte a munkavállalók testi-lelki egészségének hosszú távú megóvását célzó vállalati kultúra meghonosítását.

Leed minősítés a Bank Center épületében

Az energiahatékonysági, elektromos és gépészeti felújításokat egyaránt magukba foglaló beruházásokkal akár 15-20 százalékos energia megtakarítás is elérhető – hangzott Bank Center „Ready for Business” szerdai rendezvényén, amelynek aktuális témája az irodapiaci környezettudatosság volt. Az eseménynek helyszínt adó prémium irodaház management irodája az épületen belül végrehajtott jelentős korszerűsítés eredményeképpen maga is várományosa az épületek zöldtudatosságát igazoló LEED-minősítésnek.

Enyhülhetnek a hulladékkezelők adminisztratív terhei

Elkészült a világ egyik legismertebb, kifejezetten a hulladékkezelő vállalkozások számára kifejlesztett termelésirányítási rendszerének magyar változata. Az Enwis teljesen átveszi az irányítást a begyűjtés és kezelés fölött, ismer minden hulladékfajtát, elkészíti a járatterveket és még az alkalmazottak és az ügyfelek visszaéléseit is kiszúrja.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat