Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Fémhulladékot rakodik az új exkavátor

Fémhulladék rakodására alkalmas géppel fejlesztette tevékenységét a Lengyeltótiban működő telep tulajdonosa, Bányai Béla. A 31 millió forintos beruházáshoz az Európai Unió 65 százalékos, 20,15 millió forintos támogatást nyújtott.

Megkezdte hulladék-újrahasznosító üzemének építését Tatabányán a Graboplast

Győri és tatabányai műpadló gyárainak hulladékát újrafeldolgozó üzem építését kezdte meg a Graboplast Tatabányán. Az évente 1200-1500 tonna PVC-t hasznosító üzem 6-8 százalékkal csökkenti a gyártás alapanyagigényét, de nem változtatja meg a termék tulajdonságait - mondta el a társaság elnök vezérigazgatója sajtótájékoztatóján.

Megépült a harmadik biogázfejlesztő fermentor a kaposvári cukorgyárban

Megépült a harmadik biogázfejlesztő fermentor a kaposvári cukorgyárban; ezzel és a már meglévő két fermentorral együtt a feldolgozáshoz szükséges energiaigényének 80 százalékát tudja biztosítani Magyarország egyetlen működő cukorgyára.

Samponos flakonokból gyárt újra műanyagot a Mikrolin Tatabányán

Az ország egyik legnagyobb, újrahasznosított műanyag tárgyakat gyártó cége, a tatabányai Mikrolin Kft. üzemét olyan gépsorral bővítette, amely samponos és mosószeres flakonokból műanyag granulátumot állít elő.

Új gépsorokat vett a műanyaghulladék feldolgozó

Granuláló és kristályosító szárítógépekkel és az ezeket kiszolgáló targoncával fejleszti technológiáját a budapesti Fe-Group Invest Zrt. A 43,3 millió forintos beruházáshoz az Európai Unió 57,6 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyújt. A fejlesztés során a PET palack darálék feldolgozását magasabb hasznosítási szintre emeli.

Rágógumi-eltávolító berendezést helyeztek üzembe Zalaegerszegen

Egy speciális vegyszer segítségével környezetbarát módon oldja fel a járófelületekre tapadt rágógumit az a holland gép, amelyet a város tulajdonában álló egyik társaság állított üzembe Zalaegerszegen.

Hűtőszekrény bontó üzem létesül Devecserben

Hűtőszekrény bontásával és újrahasznosításával foglalkozó üzem létesül közel 3 milliárd forintos beruházással Devecserben - közölte Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel.

Megépült az új papírhulladék-feldolgozó

Befejezte új papírhulladék-feldolgozó csarnokának építését az SCH-Ózon Kft. A Maglódon közel 180 millió forintból létrehozott, több mint ezer négyzetméteres hulladékgyűjtő csarnok és a hozzá tartozó iroda beruházását az Európai Unió 62 millió forinttal támogatta. A vállalat a 120 ezer tonnára növelt kapacitásával a papírbegyűjtési ágazat meghatározó szereplőjévé vált.

Egészségesebb munkahellyé válik az American Express Magyarország

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramot indított az American Express Magyarország Kft. Az Európai Unió által 100 százalékban finanszírozott, 10 millió forintos projekttel a cég megkezdte a munkavállalók testi-lelki egészségének hosszú távú megóvását célzó vállalati kultúra meghonosítását.

Leed minősítés a Bank Center épületében

Az energiahatékonysági, elektromos és gépészeti felújításokat egyaránt magukba foglaló beruházásokkal akár 15-20 százalékos energia megtakarítás is elérhető – hangzott Bank Center „Ready for Business” szerdai rendezvényén, amelynek aktuális témája az irodapiaci környezettudatosság volt. Az eseménynek helyszínt adó prémium irodaház management irodája az épületen belül végrehajtott jelentős korszerűsítés eredményeképpen maga is várományosa az épületek zöldtudatosságát igazoló LEED-minősítésnek.

Enyhülhetnek a hulladékkezelők adminisztratív terhei

Elkészült a világ egyik legismertebb, kifejezetten a hulladékkezelő vállalkozások számára kifejlesztett termelésirányítási rendszerének magyar változata. Az Enwis teljesen átveszi az irányítást a begyűjtés és kezelés fölött, ismer minden hulladékfajtát, elkészíti a járatterveket és még az alkalmazottak és az ügyfelek visszaéléseit is kiszúrja.

Növelik a biogáz-termelést a Magyar Cukor Zrt. kaposvári gyárában

Egy újabb fermentor építésével tovább növelik a biogáz termelését a Magyar Cukor (MC) Zrt. kaposvári gyárában; a berendezést az ősszel, a kampány indulásakor helyezik üzembe - tájékoztatta a társaság projektcége, a Biogáz Fejlesztő Kft. az MTI-t.

A Tesco elárverezi használt eszközeit

Elárverezi használt eszközeit a Tesco, az összesesn 139 tétel értéke kikiáltási áron mintegy 35 ezer euró.

Mobil betongyárat adtak át Karcagon

Mobil betongyárat létesített a CEMEX Hungária Kft. Karcagon. A beruházás hétfői átadásán Renars Griskevics, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: az üzem elsősorban a Szajol-Püspökladány vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódó betonigény kiszolgálására létesült, de a térség építőiparát is erősíteni fogja.

Elkezdte a termelést a dunaföldvári bioetanol-üzem

Elkezdte termelését a Pannon Ethanol Zrt. dunaföldvári bioetanol-üzeme, amely a tervek szerint évi 240 millió liter bioetanolt állít elő - jelentette be a társaság.

Sorozatban gyártható szolár parabolán dolgozik egy szekszárdi cég

Sorozatban gyártható parabolikus napkollektor kifejlesztésén dolgozik a szekszárdi Gép és Gépelem Kft., amely a szolár rendszer költséghatékony előállítására nyert el 50 millió forintos európai uniós támogatást.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat