Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Kilencedszer is Superbrands-díjas a Prímagáz

Idén kilencedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands, hatodik alkalommal a Business Superbrands díjakat. A Prímagáz 2013-ban is elnyerte mindkét elismerést, ezzel a gázszolgáltatók között egyedülállóként elmondhatja, hogy minden évben a legjobb márkák közé választották a szakértők.

Nagy profittal kecsegtet a zöldenergia

A Citigroup hét napenergiával foglalkozó vállalatot vett fel figyelőlistájára - számol be a MarketWatch. Ez a szektor azért érdekes az elemzők szerint, mert míg az elmúlt 5 évben évi 59 százalékos növekedést produkált a telepített napelemek számának tekintetében, addig az ide tartozó vállalatok részvényárfolyamai többségében nem tükrözik ezt. A hét vállalatból az elemzőház négyet ajánl vételre, kedvencük a downstream szegmens, amelybe a napenergia szektor projektek menedzselésével, disztribúciójával és telepítésével és foglalkozó vállalatai tartoznak.

Forradalmi magyar ötlet hódít a világban

Európai Uniós támogatással fejlesztette tovább az Organica Zrt. a már korábban is komoly nemzetközi sikereket elért, botanikus kert kinézetű Élőgépek technológiáját.

Ezek a legegészségesebb foglalkozások

Egy egészséges munkahely többről szól, minthogy nem kell veszélyes anyagokkal vagy gépekkel dolgozni - olvasható a Foxnews oldalán.

Gazdag országokban értékesebb az ember?

Közzétette idei munkavédelmi kutatásának eredményét az egyéni védőeszközök vezető gyártója, az amerikai 3M. A felmérés tanulsága szerint a védőeszközök használata szoros összefüggést mutat a földrajzi elhelyezkedéssel, a GDP-vel és a szokásokkal is.


Új típusú kéménybélés Magyarországról

A műszaki textíliákat gyártó Tolnatext Bt. új típusú szövetanyagot fejlesztett ki, amelyekkel a régi, repedezett kémények belülről javíthatók. A több mint 40 millió forintos kísérleti beruházáshoz az Európai Unió 65 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyújtott.

Hazai világújdonság a motortechnológiában

Egy alapvetően új, miden környezetvédelmi szabályozásnak megfelelő turbófeltöltő sűrítőház gyártását kezdi meg a francia Sicta felsőzsolcai leányvállalata. A hazai fejlesztésű eszköz termelésének elindításához az Európai Unió 48 százalékos, 237 millió forintos támogatást nyújt.

Egészségesebb munkahellyé vált az American Express Magyarország

 

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramot indított az American Express Magyarország Kft. Az október 15-én zárult és az Unió által 100 százalékban finanszírozott, 10 millió forintos projektkiválóan illeszkedett a cég vállalati kultúrájához, és hosszú távon segíti elő a magyarországi AMEX munkavállalók testi-lelki egészségét.

A termálfürdő vizének kísérőgázát hasznosító projekt indult Túrkevén

Energiatermelésre hasznosítják a jövőben a túrkevei gyógyfürdő termálvizével együtt feltörő, jelenleg a levegőt szennyező metángázt - közölte Mátyás László projektmenedzser az MTI-vel.

Új teraszfűtést élvezhetünk a hazai vendéglátóhelyeken

Új teraszfűtési rendszert vezet be a magyarországi vendéglátóhelyeken a Nádland Kft. Az asztallábba épített infrasugárzó nemcsak melegebbet ad a korábbi teraszfűtéshez képest, de 95 százalékkal takarékosabb, közvetlen károsanyag-kibocsátása pedig nulla.

Gyorsul a lapszabászat

A bútorlap-gyártással, kereskedelemmel foglalkozó Press-Sys Kft. 38 millió forintos beruházással fejleszti lapszabászati gépsorait. A 65 százalékos uniós támogatottságú projekttel a budapesti cég a legmodernebb követelményeknek megfelelő, CNC vezérelt, Gabbiani típusú táblafelosztó gépet vásárolt.

Építési hulladékok újrahasznosítása

A gépi földmunkákkal foglalkozó csömöri Zsom Travel Kft. építési hulladékok újrahasznosítását kezdte meg annak a 38,5 millió forintos gépvásárlásnak köszönhetően, amelyhez az Európai Unió 65 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyújtott.

Csak pénzért vagyunk zöldek?

A Győri TESZ félidejéhez érkezett felvilágosító projektjének egyik megállapítása szerint az emberek csak akkor hajlandóak tenni is a környezetvédelemért, ha pénzt lehet vele megtakarítani. A szervezők mostanra több tucatszor vizsgálták a lakosság különböző szegmenseinek hozzáállását, viselkedését ökológiai kérdésekben. Többek között egyértelművé vált az is, hogy a legtöbb szülő, felnőtt közönyét a fiatalokon keresztül lehet a legeredményesebben megtörni.

Környezetvédelmet szolgáló PB-gáz

Superbrands és Business Superbrands elismerést szerzett ismét a magyar PB-piac közel 40 százalékos részesedésével rendelkező, ezzel az ágazatban vezető szerepet betöltő Prímagáz Zrt.

Árverezi használt berendezéseit a Tesco

A grill- és halaspultok átalakítása és más profilmódosítások miatt online árverésen értékesíti használt berendezéseit a magyarországi Tesco. A mintegy 100 tételt kínáló aukciót szeptember 27-én tartják, a kínált eszközök már megtekinthetők az interneten.

Elektronikus kéménynyilvántartás indul

Az elavult infrastruktúra lecserélését, informatikai alapú nyilvántartást, digitális füstgázmérőket és kéményellenőrző kamerákat is tartalmaz az az Európai Unió által is támogatott átfogó fejlesztés, amellyel a Magyar Kémény Kft. a hazai áldatlan kéményállapotokon igyekszik javítani.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat