Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Harcolnak az asztalosok réme ellen

Új eszközzel küzdenek az asztalosok egyik legfőbb ellensége, vagyis a selejt ellen a Lapp-Fa Kft.-nél. A társaság olyan élzáró gépet szerzett be az EU támogatásával, amely a korábbiaknál gazdaságosabban tudja felhasználni a rendelkezésre álló alapanyagot.

Acélból készülnek az energiabarát otthonok

A könnyűszerkezetes épületek népszerűsége eddig főleg az olcsóságukban rejlett és abban, hogy gyorsan felépültek. Az energiatakarékosság kevésbé merült fel a fontos szempontok között. Egy új technológia alapja, hogy a vázszerkezet a megszokott fa helyett tűzihorganyzott, hidegen hengerelt acél.

Kilencedszer is Superbrands-díjas a Prímagáz

Idén kilencedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands, hatodik alkalommal a Business Superbrands díjakat. A Prímagáz 2013-ban is elnyerte mindkét elismerést, ezzel a gázszolgáltatók között egyedülállóként elmondhatja, hogy minden évben a legjobb márkák közé választották a szakértők.

Nagy profittal kecsegtet a zöldenergia

A Citigroup hét napenergiával foglalkozó vállalatot vett fel figyelőlistájára - számol be a MarketWatch. Ez a szektor azért érdekes az elemzők szerint, mert míg az elmúlt 5 évben évi 59 százalékos növekedést produkált a telepített napelemek számának tekintetében, addig az ide tartozó vállalatok részvényárfolyamai többségében nem tükrözik ezt. A hét vállalatból az elemzőház négyet ajánl vételre, kedvencük a downstream szegmens, amelybe a napenergia szektor projektek menedzselésével, disztribúciójával és telepítésével és foglalkozó vállalatai tartoznak.

Forradalmi magyar ötlet hódít a világban

Európai Uniós támogatással fejlesztette tovább az Organica Zrt. a már korábban is komoly nemzetközi sikereket elért, botanikus kert kinézetű Élőgépek technológiáját.

Ezek a legegészségesebb foglalkozások

Egy egészséges munkahely többről szól, minthogy nem kell veszélyes anyagokkal vagy gépekkel dolgozni - olvasható a Foxnews oldalán.

Gazdag országokban értékesebb az ember?

Közzétette idei munkavédelmi kutatásának eredményét az egyéni védőeszközök vezető gyártója, az amerikai 3M. A felmérés tanulsága szerint a védőeszközök használata szoros összefüggést mutat a földrajzi elhelyezkedéssel, a GDP-vel és a szokásokkal is.


Új típusú kéménybélés Magyarországról

A műszaki textíliákat gyártó Tolnatext Bt. új típusú szövetanyagot fejlesztett ki, amelyekkel a régi, repedezett kémények belülről javíthatók. A több mint 40 millió forintos kísérleti beruházáshoz az Európai Unió 65 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyújtott.

Hazai világújdonság a motortechnológiában

Egy alapvetően új, miden környezetvédelmi szabályozásnak megfelelő turbófeltöltő sűrítőház gyártását kezdi meg a francia Sicta felsőzsolcai leányvállalata. A hazai fejlesztésű eszköz termelésének elindításához az Európai Unió 48 százalékos, 237 millió forintos támogatást nyújt.

Egészségesebb munkahellyé vált az American Express Magyarország

 

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramot indított az American Express Magyarország Kft. Az október 15-én zárult és az Unió által 100 százalékban finanszírozott, 10 millió forintos projektkiválóan illeszkedett a cég vállalati kultúrájához, és hosszú távon segíti elő a magyarországi AMEX munkavállalók testi-lelki egészségét.

A termálfürdő vizének kísérőgázát hasznosító projekt indult Túrkevén

Energiatermelésre hasznosítják a jövőben a túrkevei gyógyfürdő termálvizével együtt feltörő, jelenleg a levegőt szennyező metángázt - közölte Mátyás László projektmenedzser az MTI-vel.

Új teraszfűtést élvezhetünk a hazai vendéglátóhelyeken

Új teraszfűtési rendszert vezet be a magyarországi vendéglátóhelyeken a Nádland Kft. Az asztallábba épített infrasugárzó nemcsak melegebbet ad a korábbi teraszfűtéshez képest, de 95 százalékkal takarékosabb, közvetlen károsanyag-kibocsátása pedig nulla.

Gyorsul a lapszabászat

A bútorlap-gyártással, kereskedelemmel foglalkozó Press-Sys Kft. 38 millió forintos beruházással fejleszti lapszabászati gépsorait. A 65 százalékos uniós támogatottságú projekttel a budapesti cég a legmodernebb követelményeknek megfelelő, CNC vezérelt, Gabbiani típusú táblafelosztó gépet vásárolt.

Építési hulladékok újrahasznosítása

A gépi földmunkákkal foglalkozó csömöri Zsom Travel Kft. építési hulladékok újrahasznosítását kezdte meg annak a 38,5 millió forintos gépvásárlásnak köszönhetően, amelyhez az Európai Unió 65 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyújtott.

Csak pénzért vagyunk zöldek?

A Győri TESZ félidejéhez érkezett felvilágosító projektjének egyik megállapítása szerint az emberek csak akkor hajlandóak tenni is a környezetvédelemért, ha pénzt lehet vele megtakarítani. A szervezők mostanra több tucatszor vizsgálták a lakosság különböző szegmenseinek hozzáállását, viselkedését ökológiai kérdésekben. Többek között egyértelművé vált az is, hogy a legtöbb szülő, felnőtt közönyét a fiatalokon keresztül lehet a legeredményesebben megtörni.

Környezetvédelmet szolgáló PB-gáz

Superbrands és Business Superbrands elismerést szerzett ismét a magyar PB-piac közel 40 százalékos részesedésével rendelkező, ezzel az ágazatban vezető szerepet betöltő Prímagáz Zrt.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat