Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Magyar búzafajta lehet a válasz a globális felmelegedésre

Biztató eredményei vannak az időjárás viszontagságainak ellenálló ősi gabonafélék nemesítésére és nagyüzemi kipróbálására irányuló hazai kutatásoknak. A megváltozott időjárási körülmények új kihívások elé állítják az agráriumot, amelyekre jó válasz lehet az alakorbúza nemesített változata. Az újonnan előállított alakorfajták jól bizonyítottak az elmúlt években.

A szeszes italok mennyisége helyett a minőségéből engednek a magyarok

Folyamatosan nő a kereslet a budapesti IFDT Kft.-nél az olcsóbb, de még minőségi borok és párlatok iránt. A trend annyira egyértelmű, hogy a cég négyszer annyi kedvezőbb áru alkoholos terméket forgalmaz, mint korábban, ezért raktárát is bővítenie kellett.

Tápiószecső megvédi magát a vízkártól

Évtizedes gondokat oldottak meg Tápiószecsőn egy uniós projekt segítségével. A települést évről-évre sújtó csapadékkárt sikerült – legalábbis részben – elhárítani. Az összesen csaknem 89 millió forintos költségvetésű projektet az állam és az Európai Unió 90 százalékos, 79,6 millió forintos támogatásban részesítette. A most kiépített rendszer növeli a nagyközség lakosságmegtartó erejét.

Technológiai fejlesztés Hódmezővásárhelyen

Új fémmegmunkáló berendezésekkel gyarapította gépparkját a Hód-Metál Marketing Kft. az Új Széchenyi Terv támogatásával. A cég összesen 33,64 millió forintos eszközberuházását az Európai Unió és a Magyar Állam 21,86 millió forinttal támogatta. A fejlesztésnek köszönhetően 10-20 százalékkal nőhet a vállalat forgalma.

Zöld lett Pécs távhőellátása

Teljesen zöld lett Pécs távhőellátása, miután átadták a biomassza erőművet. A beruházás 24 milliárd forintba került, a baranyai megyeszékhely lett az ország első városa, ahol teljes egészében megújuló energián alapul a távfűtés.

Mobil labor a hazai gépiparnak

A helyszínen végez bonyolult autóipari méréseket egy mobil laboratórium ezentúl Magyarországon. A testORG program lényege, hogy a kis- és középvállalkozásoknak nem kell külön mérőeszközöket vásárolni egy-egy feladatra, a profi műszerekkel felszerelt labor helyben ad gyors, pontos teszteredményt.

Technológiai fejlesztés a Cola Trans Kft.-nél

Az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül mikro- kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése tárgyú pályázati kiíráson társaságunk 20 MFt vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt összköltsége 52.384.710.-Ft.

Windows Azure Circle partnerré vált az Euro One

A Microsoft Windows Azure-ral foglalkozó partnereinek közössége a Windows Azure Circle Partner program. Ennek lett tagja az Euro One Számítástechnikai Zrt, amely a Microsoft felhőplatformjába, az Azure-ba való áttérést segíti megtervezni olyan cégeknek, amelyek részben vagy teljesen a felhőbe kívánják telepíteni informatikai rendszereiket.

Bővülő szerszámgépgyártás a Közép-Dunántúlon

Új, számítógépes vezérlésű megmunkáló központtal bővítette gépparkját a tardosi Dal-Tim Kft. A 46,3 millió forintos beruházást az Európai Unió és a Magyar Állam 54 százalékos, 25 millió forintos támogatásban részesítette.

Napkollektorral melegítenek vizet az ovisoknak

Tápióbicske Község Önkormányzata 118 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatásnak köszönhetően az óvoda bővítése és felújítása valósul meg, valamint napkollektor felszerelése és új játékok is beszerzésre kerülnek.

Csúcstechnológiával fejleszti gyártósorait a MarronePower

Idén 28 millió forintos beruházással fejlesztette magyarországi gyártósorait az ipari használatra szánt ponthegesztő elektródák gyártásával foglalkozó MarronePower Kft. A japán robotgépes innovációt az Európai Unió 40 százalékos támogatásban részesítette.

A legkisebb is számít – az árverésen

Ismét internetes árversen értékesíti elfekvő vagyontárgyait a Tesco. A fővárosi és a vidéki raktárakból ezúttal a kisebb értékű eszközök kerülnek kikiáltásra. Az összesen 168 tételre szeptember 20-ig lehet licitálni.

A francia után a német piacra is készül a TéK MI Kft.

A francia mellett a német piacra is megkezdheti a speciális gépipari alkatrészeinek gyártását a TéK MI Kft. annak a most zárult fejlesztésnek köszönhetően, amelyhez az Európai Unió 17,3 millió forintos támogatást nyújtott.

Bővült a FA-RG Kft. bútoripari palettája az Új Széchenyi Terv segítségével

A gyöngyösi székhelyű FA-RG Kft. 20,64 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” című pályázati kiírásán. A keményfa bútorok és bútoralkatrészek, ágyrugó rendszerek gyártásával foglalkozó FA-RG Kft. 31,7 millió forint összköltségű beruházás keretében bővítette gyártósorát.

NYÍRPAZONYBÓL RENDELNEK A NÉMET ÉS HOLLAND MULTIK

Egy kis nyírségi vállalkozás szállít Hollandiába, Németországba és Ausztriába autóipari, energetikai és egyéb gépalkatrészeket az ottani gépgyártó cégek számára. A nyírpazonyi BÉRES Vagyonhasznosító Kft. most egy uniós pályázat segítségével továbbfejlődik.

Bővítette eszközparkját a Nemes Bau Plusz Kft.

Új, multifunkciós daru beszerzésével bővítette eszközparkját a soproni Nemes Bau Plusz Kft. A társaság a közel 40 millió forintos fejlesztéshez a Magyar Államtól és az Európai Uniótól 25 millió forintos támogatást nyert el.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat