Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Energiatakarékos megoldás a pékségek nagy részének

Világújdonságnak számító technológia működik Tiszakécskén egy pékségben.

Elárverezik a bezárt Óbudai Sütőipari Zrt. üzemi berendezéseit

Több mint kétszáz tételre osztották az Óbudai Sütőipari Zrt. berendezéseit, amelyeket felszámolás miatt adnak el. Az értékesítésükre nyílt árverést írtak ki, amelyen helyszíni regisztráció után bárki részt vehet. A termékpalettán olyan eszközök szerepelnek, amelyek nemcsak a sütőipar, de az élelmiszer-, illetve gépipar egyéb területein is hasznosíthatóak.

Meghosszabbították a Knorr-Bremse használt eszközeinek árverését

Jó állapotú gépeket, berendezéseket adnak el az interneten


Bútort is árusít a Tesco

Online árverésre bocsátja a Tesco működésből kivont, használt, de jó állapotú berendezéseit. Az árverésre kerülő tárgyak nagy része jó állapotú, az üzletlánc fejlesztési terveinek megfelelően értékesítik azokat. Összesen 139 tétel kerül kalapács alá, köztük eladópultok, vitrinek, bálázógépek, informatikai berendezések és a saját pékségekben használt eszközök.

HAZAI VILÁGÚJDONSÁGOT SZERELNEK A TURBÓS AUTÓKBA

Új típusú, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat is teljesítő turbófeltöltő ház fejlesztése fejeződött be Felsőzsolcán.

Felkészítik a magyar búzát a klímaváltozásra - Szegedi kutatók kísérleteznek a Hargitán

Hamarosan újra Székelyföldön vetnek búzát a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. szakemberei. A kutatás célja, hogy teszteljék a télálló képességet és kiválasszák azokat a törzseket, amelyek a legjobbak ebből a szempontból.

Az idei búza ötöde termett csak ellenőrzött, fémzárolt vetőmagból

Mindössze a termőterület ötödén vetnek hazánkban jó minőségű, ellenőrzött búza vetőmagot. Ez az arány a most lezárult aratás statisztikáinak ismeretében sem javult. A gazdálkodók többsége még mindig a visszavetés mellett dönt, vagyis az általa aratott, nem minősített kalászost veti el újra. A Gabonakutató Nonprofit Kft. szakembere arra figyelmeztet, hogy ez a gyakorlat rontja a mennyiségi és minőségi kilátásokat, valamint élelmiszerbiztonsági szempontból is aggályos. A visszavetett búzából lényegesen, 15-25 százalékkal többet kell használni, mint a fémzárolt, minőségi vetőmagból.

MODERN HŐSZIGETELÉS ÉS XXI. SZÁZADI FŰTŐRENDSZER VÁLTJA A 40 ÉVES RADIÁTOROKAT

Felújítja fűtőrendszerét a Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda.  A munkálatok során új szigetelést kap az épület nagy része és korszerű hűtő-fűtő rendszert alakítanak ki. A teljes beruházással a tervek szerint 3,3 millió forinttal csökken az éves energiaköltség, ráadásul a nyári hűtés problémája is megoldódik. A teljes beruházáshoz 99,37 millió forinttal járul hozzá az Európai Unió Környezet és Energia Operatív Program keretében. Ez az összeg a teljes költségvetés 85 százaléka.

Online licitálhatunk a Knorr-Bremse használt eszközeire

Internetes árverésen értékesíti használt eszközeit a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. A cég vezetése azért döntött az aukció mellett, mert új, korszerűbben felszerelt telephelyen folytatják a munkát, oda pedig már nem viszik át a fölöslegessé vált, használt eszközöket. A legközelebbi árverési forduló július 30-án ér véget, de várható, hogy további aukciókat is szerveznek a nem használt berendezések értékesítésére.

Az Európai Unió nevelte egészségre a csolnokiakat

„Egy életen át az egészségért” címmel életviteli, életmód és táplálkozási program zárult le Csolnokon. Egészségnapokat, egészségügyi állapotfelmérést tartottak, sportversenyeket rendeztek már óvodás kortól. Hetente egy napon mindenki ingyen használhatta a település sportlétesítményeit. A program része volt a Szülők iskolája is. A rendezvénysorozatot 100 százalékban az Európai Unió támogatta, a teljes költség 10 millió forint volt.

HATÉKONYABB ERDŐGAZDÁLKODÁS EGY ÚJ BIOMASSZAGYŰJTŐ GÉPPEL ÚJ MAGYAR ERDÉSZETI FEJLESZTÉS

Új, önjáró biomasszagyűjtő gépet fejlesztett ki a smARTSOL Engineering Kft


MEGÚJULÓ ENERGIÁVAL TAKARÉKOSKODNAK AZ AUTÓKERESKEDŐK

Egyre nagyobb szerepet kap a napenergia az autókereskedelem területén is. A Peugeot Fábián új beruházást hajtott végre, amellyel évi kétmillió forintot takarítanak meg napelemek és napkollektor használatával. A beruházás teljes értéke közel 48 millió forint volt, amelyet a Széchenyi 2020 program keretében 50 százalékban, csaknem 24 millió forinttal az Európai Unió támogatott.

Bővülő férőhelyek a Tápióbicskei óvoda átépítésével

Befejeződött a Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda átépítése és felújítása. A korábban zsúfolt intézmény nemcsak kibővült és megszépült, de új nyílászárókat, modern, napkollektoros fűtési rendszert is kapott. A teljes beruházási összeg 95 százalékát, 118 millió forintot az Európai Unió finanszírozott.

RÁSZORULÓ GYEREKEK IS KIPRÓBÁLHATTÁK AZ ÉLMÉNYSPORTOKAT

Lezárult az az egyéves programsorozat, amelynek révén Csolnok és Környéke Általános Iskola tanulói, 545 diák tartalmas és maradandó élményeket, tapasztalatokat szerezhetett. A csolnoki, annavölgyi, dági, sárisápi, únyi iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által elnyert pályázat révén 171 millió forintos támogatáshoz jutottak. Ennek révén rosszabb anyagi helyzetben lévő családok gyermekei is számos élménysportot próbálhattak ki és kulturális programokon vehettek részt.

Napenergiával készülnek a raklapok

Új napelemrendszert telepített a hajdúböszörményi Láfa Plusz Kft., amellyel az exportképes raklapgyártás energiaköltségeit igyekeznek csökkenteni. A 32 millió forintos beruházás 60 százalékát az Európai Unió finanszírozta.

A Tesco kizárólag online árverezi el használt berendezéseit

Online árverésen lehet megszerezni a Tesco működésből kivont, használt, de még jó állapotú berendezéseit. A kétfordulós aukción az üzletekből és a logisztikai bázisokról származó eszközökre lehet licitálni. Találhatók a kínálatban bálázógépek, irodakonténerek, informatikai eszközök is. Nagy tételben hirdetnek eladásra irodai nyomtatókat és multifunkciós eszközöket, a teljes kikiáltási ár 15-20 millió forint. Az első forduló május 30-án, a második június 12-én zárul.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat