Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

RÁSZORULÓ GYEREKEK IS KIPRÓBÁLHATTÁK AZ ÉLMÉNYSPORTOKAT

Lezárult az az egyéves programsorozat, amelynek révén Csolnok és Környéke Általános Iskola tanulói, 545 diák tartalmas és maradandó élményeket, tapasztalatokat szerezhetett. A csolnoki, annavölgyi, dági, sárisápi, únyi iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által elnyert pályázat révén 171 millió forintos támogatáshoz jutottak. Ennek révén rosszabb anyagi helyzetben lévő családok gyermekei is számos élménysportot próbálhattak ki és kulturális programokon vehettek részt.

Befejeződött az „Ó…ió…ció…áció…ováció…INNOVÁCIÓ!” program, amelyet a Csolnok és Környéke Körzeti Általános Iskola és tagintézményei indítottak tavaly márciusban. Azt tűzték ki célul, hogy az iskolákban tanuló mintegy 545 diák a tanórákon kívül is értékes tapasztalatokat és tudást szerezhessen.
A 171 millió forintos költségvetésű, az Európai Unió által 100 százalékban finanszírozott programban olyan gyerekek is megismerkedhettek a mindennapos testmozgás örömeivel, akiknek a szülei nem engedhetik meg, hogy költséges edzéseket fizessenek. A gyerekeket többek között lovasoktatásra, biciklis programokra, túrákra, kalandparkba, korcsolyapályára és vitorlástáborba vitték, valamint megismerkedtek a nordic walkinggal.
A szervezők nagy figyelmet fordítanak a dohányzás- és drogmegelőzésre, de külön foglalkoztak a baleset-megelőzéssel, elsősegélynyújtással. Megismerkedtek a környék hagyományaival, a nemzetiségek kultúrájával, történetével is.
A projekt nemcsak a diákokkal foglalkozott, a pedagógusokat is felkészítették az új kihívásokra. A tanárok elsajátították a konfliktuskezelés lehetőségeit, a tanulási nehézségek, viselkedési problémák megoldását is.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat