Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Kis község is kaphat komoly támogatást egészségmegőrzésre

Káros szenvedélyek elleni küzdelem, a mozgás népszerűsítése, egészséges táplálkozás és a lelki egészség megőrzése volt a fő célkitűzése annak a nyolc hónapon át tartó programnak, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyben szerveztek. A község 10 millió forintot kapott az Európai Uniótól az Egészség-Völgy rendezvényeire. Bebizonyosodott, kisebb közösségeknek is érdemes ilyen célokra pályázni.

Minden korosztálynak szerveztek eseményeket a nyolc hónapig tartó, március 31-én zárult Egészség-Völgy programsorozaton Annavölgyben. A drogmegelőzés és az alkoholizmus elleni küzdelem mellett szerepet kapott a különféle mozgásformák népszerűsítése, a mentális egészség, valamint a helyes táplálkozás. A szervezők kirándulásokat, túrákat szerveztek, valamint előadásokat tartottak, az egészségnapon pedig szűrésekkel és tanácsadással várták a helyi lakosokat. Ezen felül hetente megjelenő, ismeretterjesztő szórólapokkal hívták fel a figyelmet az egészségmegőrzés különféle területeire.
A rendezvényeken átlagosan 80-100 fő vett részt, ami kiemelkedő a mindössze ezer lakosú Annavölgyben. A legnépszerűbb rendezvény a december 28-ai esti természetjáró túra volt, amelyhez 244-en csatlakoztak.
Az eseményeket az Európai Unió 10 millió forintos összeggel támogatta, ezzel a teljes költséget fedezték. Bebizonyosodott, hogy egy kistelepülésnek is érdemes ilyen célokért pályázni. Az önkormányzat képviselője kiemelte, amennyiben lesz rá lehetőség, a jövőben is megpályáznak uniós forrásokat


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat