Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Zöld lett Pécs távhőellátása

Teljesen zöld lett Pécs távhőellátása, miután átadták a biomassza erőművet. A beruházás 24 milliárd forintba került, a baranyai megyeszékhely lett az ország első városa, ahol teljes egészében megújuló energián alapul a távfűtés.

Átadták a Pannonpower biomassza erőművét Pécsett. A 24 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a baranyai megyeszékhely távhőellátása teljes egészében megújulóenergia-alapúvá vált. Ezt az országban először itt sikerült megvalósítani.
Németh Lászlóné fejlesztési miniszter egy új szemlélet és gondolkodás sikerének nevezte a lágyszárú mezőgazdasági melléktermékekkel fűtött kazán megépítését, ami évente több mint 80 millió köbméter földgáz felhasználását váltja ki. Működtetésével a környezetterhelés mértéke is csökken, a szalmatüzelésű blokk esetében a teljes becsült széndioxid-megtakarítás évi 150 ezer tonna. Az erőmű összesen 170 embernek ad munkalehetőséget. Az erőmű a dél-dunántúli mezőgazdasági termelők bevételeit évente több mint 4 milliárd forinttal növeli.
A Pannonpower két biomassza blokkja Pécs több mint 31 ezer lakásának és 450 közintézményének fűtéséről gondoskodik, és a város teljes villamosenergia-fogyasztását is bőségesen fedező mennyiségű elektromos áramot termel az országos hálózatba.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat